Ο υπέροχος κόσμος των μελισσών





Ο υπέροχος κόσμος των μελισσών

Μέλι, Γύρη, Βασιλικός πολτός, Πρόπολη είναι λίγα από τα κύρια προϊόντα που μας δίνουν οι μέλισσες.

Με πολύ αγάπη και ορθές μελισσοκομικές πρακτικές,έχοντας προτεραιότητα να μην παρέμβουμε στη λειτουργία του κόσμου τους και της φύσης τους,παράγουμε αγνά προϊόντα που δοκιμάζουν τα παιδιά μας και εμείς.

Μέσα από τις σελίδες μας θέλουμε να σας μεταδώσουμε το πάθος μας γι αυτό το υπέροχο πλάσμα,την Μέλισσα.

Μέλι


Μέλι Ευκαλύπτου

Γεμάτο λεπτά αρώματα που θυμίζουν καραμέλα και ξύλο,όχι πολύ γλυκό με μια αψιά επίγευση μέντας,καθόλου δυσάρεστη.

Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται συχνά ως αποχρεμπτικό.Το κόλπο είναι να μην το καταπίνουμε αμέσως αλλά να το κρατάμε όσο μπορούμε στο στόμα.

Ταιριάζει τέλεια με όλα τα είδη τσαγιού και ως ντρέσινγκ για ψητό ή αχνιστό φιλέτο ψαριού.Επίσης σε πράσινες σαλάτες και λευκά μαλακά τυριά.



Μέλι Πεύκου

Με τέλειο απαλό άρωμα,πυκνό ανοιχτόχρωμο για δασόμελο
.
Είναι από τα θρεπτικότερα μέλια,πλούσιο σε ιχνοστοιχεία,ένζυμα και αμινοξέα,με απουσία κρυστάλλωσης για χρόνια
.
Συνδυάζεται με τα πάντα,από τον καφέ ως την περίπλοκη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.






Μέλι Καστανιάς

Ένα σκούρο μέλι με ευδιάκριτο βαρύ άρωμα,μέτριας γλυκύτητας με μια αίσθηση πικράδας.
Πολύ ιδιαίτερο,χωρίς να κρυσταλλώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς εμφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και χαμηλά ποσοστά γλυκόζης.
Αν και ανθόμελο έχει μεταλλικά στοιχεία όσο και τα μέλια μελιτώματος,ξεπερνώντας τα μάλιστα κατά πολύ στην περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
Η σημαντική αντιμικροβιακή και υψηλή αντιοξειδωτική του δράση ανεβάζουν τη βιολογική αξία του καστανόμελου.


Μέλι Ελάτης
Παχύρευστο και πολύ ευωδιαστό.Από τα καλύτερα δασόμελα παράγεται σε μεγάλα υψόμετρα πάνω από τα 1000 μέτρα.
Πλούσιο σε μεταλλικές ουσίες και σίδηρο.
Βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου και στη μνήμη.Ιδανικό για μαθητές και αθλητές.


Θυμαρόμελο
Με χρώμα κεχριμπαρένιο που φτάνει να κοκκινίζει σαν του κονιάκ,μοναδικό άρωμα και έντονη γεύση που αφήνει ένα χαρακτηριστικό κάψιμο στο λαιμό είναι ίσως το πιο εύκολα αναγνωρίσιμο μέλι.
Θεωρείται ο βασιλιάς των μελιών όχι μόνο για τη γεύση και το άρωμά του αλλά επειδή δεν μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη ποσότητα.
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε λοιμώξεις του αναπνευστικού,ως τονωτικό και για λύση των σπασμών του στομάχου και του εντέρου.
                                                      Αργεί να κρυσταλλώσει συγκριτικά με τα άλλα ανθόμελα στους 6 μ
                                                      με 18 μήνες.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου