Ο υπέροχος κόσμος των μελισσών

Ο υπέροχος κόσμος των μελισσών

Μέλι, Γύρη, Βασιλικός πολτός, Πρόπολη είναι λίγα από τα κύρια προϊόντα που μας δίνουν οι μέλισσες.

Με πολύ αγάπη και ορθές μελισσοκομικές πρακτικές,έχοντας προτεραιότητα να μην παρέμβουμε στη λειτουργία του κόσμου τους και της φύσης τους,παράγουμε αγνά προϊόντα που δοκιμάζουν τα παιδιά μας και εμείς.

Μέσα από τις σελίδες μας θέλουμε να σας μεταδώσουμε το πάθος μας γι αυτό το υπέροχο πλάσμα,την Μέλισσα.

Ποιοι είμαστε

  Η ενασχόληση με την μελισσοκομία είναι για εμάς μια δραστηριότητα,που μπήκε στην ζωή μας
εντελώς φυσικά,αφού ο μπαμπάς-παππούς Βασίλης Συργκάνης ασχολείται με αυτή ερασιτεχνικά
αρκετές δεκαετίες.
   Γεννημένος στις βουνοκορφές του Κόζιακα όντας Σαρακατσάνος , ήρθε κυριολεκτικά  από μωρό σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τα 'ζωντανά'.Γνώρισε την χλωρίδα της ελληνικής φύσης και έμαθε βιωματικά πότε ανθίζει κάθε λουλούδι, πόσο διαρκεί η ανθοφορία , τι το επηρεάζει , πόσοι είναι η εχθροί του , και  γενικά όλα αυτά  που φαντάζουν ασήμαντα  σε εμάς τα παιδιά των πόλεων .
Έγινε ο ίδιος αναπόσπαστο μέρος  της φύσης , ζούσε σε αυτή και από αυτή . Ήταν η φυσική εξέλιξη των  πραγμάτων να την αγαπήσει πραγματικά και να μάθει  να ζει  σεβόμενος  τις ιδιαιτερότητες  και την μοναδικότητά της .
   Δυστυχώς για εμάς ,τον Θανάση και τον Χρήστο Συργκάνη δεν γεννηθήκαμε μέσα σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον αλλά  στην τσιμεντένια πρωτεύουσά μας. Ευτυχώς όμως είχαμε την τιμή να κληρονομήσουμε όλη αυτή την βιωματική αγάπη του μπαμπά - παππού Βασίλη για το φυσικό περιβάλλον τόσο αβίαστα που  παραξενευόμαστε και εμείς η ίδιοι μερικές φορές για το που πραγματικά έχουμε γεννηθεί .
   Έτσι ακριβώς γίνεται και με τα μελισσοσμήνη . Επικρατεί στο μυαλό η εικόνα του κυρ Βασίλη να επιθεωρεί τα μελισσάκια  του χωρίς μάσκα . Όταν τον προτρέπεις κάπως επιτακτικά να φορέσει μάσκα για να μην τον τσιμπήσουν συνηθίζει  να απαντάει ...<Δεν τσιμπάνε η μέλισσες εκτός εάν τις πειράξεις >.Τώρα μετά από αρκετά χρόνια αρχίζουμε να αποκρυπτογραφούμε αυτή την θέση .Εδώ υπάρχει πραγματικά άλλη προσέγγιση των πραγμάτων .  Υφίσταται πραγματική μελισσοκομία.
Μιλάμε για ουσιαστική φροντίδα των μελισσιών και όχι για στυγνή οικονομική και εμπορική
εκμετάλευση.Αν το μελίσσι το φροντίζεις και το περιποιείσαι θα έρθουν και τα μελάκια για εσένα,
'πρώτα ο θεός' συνηθίζει ακόμη και τώρα να μας λέει.
   Μπορούμε λοιπόν με υπερηφάνεια να πούμε ότι δεν έχουμε λάβει ως παρακαταθήκη πολλά μελίσσια,εγκαταστάσεις,εξοπλισμό,και όλα αυτά που απαρτίζουν μια σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα, όμως θεωρούμε τους εαυτούς μας πραγματικά υπερβολικά τυχερούς για την ΄'μαγιά',τις εμπειρίες και κυρίως την αγάπη για την φύση και τα μελισσοσμήνη που μας έχει μεταλαμπαδευτεί και με την πάροδο του χρόνου γίνεται ακόμα πιο έντονη και πιο ισχυρή.
  Αυτή η αγάπη για την φύση και τα μελισσοσμήνη είναι το ανεκτίμητο μας κεφάλαιο και η κινητήρια δύναμη που μας ωθεί στην φροντίδα τους και στην ανταπόδωση από την μεριά τους
με Μέλι,Γύρη,Βασιλικό Πολτό,Πρόπολη,και Φυσικό Κερί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου